Over Clever
1971-2021: 50 JAAR CLEVER
Een stukje historie

In 1971, toen de Limburgse mijnen sloten, is familiebedrijf Clever B.V. vanuit een kleine garage in Heerlen begonnen als gevelreinigings- en voegersbedrijf. De eerste jaren is er geïnvesteerd in steigermateriaal om in eigen werkzaamheden te voorzien, wat later ook (inclusief montage) verhuurd werd aan derden.

In de ’90 van de vorige eeuw is er gestage groei te zien in de steigerbouw en -verhuur. Vervolgens werd eind jaren ’90 de gevelrenovatie afgestoten, vanwege het ontbreken van interesse in het vak van de inmiddels 2e generatie in de familie.

In de jaren daaropvolgend maakte Clever B.V. een gezonde groei door. Het bedrijf kende een langdurig klantenbestand, vast personeel en was nog steeds onderdeel van de familie.

De vraag naar het creëren van tijdelijke constructies ten behoeve van bereikbaarheid op hoogte groeide. De ontwikkelingen binnen het bedrijf hebben dan ook niet stilgestaan. Nadat er vraag bleek voor constructies op water, besloot Clever B.V. tien jaar geleden ook pontons te monteren en te verhuren.

Het belangrijkste bezit van het bedrijf zijn onze medewerkers: gepassioneerde mensen met jarenlange ervaring en liefde voor het vak. Medewerkers met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, waarbij veilig werken hoog in het vaandel staat.

Omdat veiligheid en gezonde arbeidsomstandigheden uitermate belangrijk zijn, investeren we in de modernste materialen, gereedschappen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Ook transport-, hef- en hijsmiddelen vinden we heel belangrijk, hiermee zorgen we dat de fysieke belasting van onze medewerkers zoveel beperkt wordt.

Inmiddels vijftig jaar later is Clever B.V. uitgegroeid tot een organisatie van twee specialistische ondernemingen die hun klanten uitstekend van dienst kunnen zijn, zowel in binnen- als buitenland.