Voor hijswerk en transport is de vrachtwagen met autolaadkraan de ideale oplossing. De moderne materieelvloot van Clever bestaat uit diverse vrachtauto’s voorzien van een autolaadkraan. Hiermee kunnen hijswerkzaamheden en horizontaal transport worden uitgevoerd op plaatsen waar andere hijskranen niet kunnen of mogen komen. Zo kunt u met één voertuig laden, transporteren, hijsen en lossen. Ook voldoet het moderne wagenpark van Clever volledig aan de Euro 6 norm, waarmee we de beste milieuprestaties behalen en hiermee onbeperkt toegang tot alle milieuzones en steden in binnen- en buitenland hebben. Neem contact op voor het huren van een autolaadkraan.

Autolaadkraan met horizontaal transport

Onze autolaadkranen zijn gemonteerd op 2, 3 en 4-assige vrachtwagens voorzien van open laadbak en een 3-assige combi trekker/bakwagen (medio voorjaar 2023). Om de transportcapaciteit van onze vrachtwagens te vergroten, beschikken wij over een tandem-aanhangwagen / dieplader, die toepasbaar is achter onze vrachtwagens. Dit maakt het vervoer en plaatsen van grote, lange en zware materialen eenvoudig.

Wat kun je vervoeren en hijsen met een autolaadkraan?

Met ons breed assortiment vrachtwagen autolaadkranen transporteren, hijsen en plaatsen wij voornamelijk voor de volgende branches:

Voor de bouw en renovatie:

 • Kozijnen
 • Glas
 • Lichtkoepels
 • Dakkapellen
 • Houtskelet constructies
 • Gevelelementen

Voor de staalbouw en de industrie:

 • Staalconstructies
 • Gevelbeplating
 • Lichtstraten
 • Bedrijfsdeuren
 • Bovenloopkranen
 • Machines

Voor bouwplaatsinrichting:

 • Steigermaterieel
 • Bouw- en kantoorunits
 • Bouw- en personenliften
 • Zeecontainers
 • Bouwmaterialen en bouwmaterieel

Voor wellness en zwembaden:

 • Zwembaden
 • Jacuzzi’s
 • (Buiten)sauna’s

Kleine en lichte autolaadkraan <20Tm

Ons assortiment begint met een lichte 4×2 bakwagen voorzien van een 18Tm autolaadkraan met flyjib. Deze kleine krachtpatser heeft een horizontaal bereik van 25 meter en een verticaal bereik van 28 meter. Deze relatief lichte combinatie is ideaal voor laad-, los- en montagewerkzaamheden op locaties waar de plaats beperkt is en de draagkracht van de ondergrond niet geschikt is voor zwaar materieel.

Middensegment autolaadkraan >20Tm – <40Tm

Onze autolaadkraan in het medium kraansegment bestaat uit een 6×2 bakwagen met gestuurde naloopas, voorzien van een 27Tm autolaadkraan met hydraulische flyjib. Deze heeft een gieklengte van 27 meter.

Zware en grote autolaadkraan >40Tm

In het zware kraansegment beschikken wij over een 8×2 tridem bakwagen, met gestuurde voorloop- en naloopas. Deze krachtpatser is enorm wendbaar in de binnenstad en op krappe bouwplaatsen vanwege zijn asconfiguratie met drie gestuurde assen en beschikt over een 42Tm autolaadkraan, uiteraard ook voorzien van een flyjib. Deze kraan heeft een horizontaal bereik ofwel vlucht van meer dan 30 meter en een verticaal bereik van 34 meter.

Vanaf het voorjaar 2023 beschikken wij over een nieuwe multifunctionele truck met een 58Tm autolaadkraan en deze is als trekker én als bakwagen inzetbaar. Als bakwagen beschikt deze truck over een demontabele open ballastbak van 4mtr lengte. De vrachtwagen heeft dan slechts een lengte van 7,75 meter en met zijn 6X2 asstel met gestuurde naloopas, is deze bijzonder wendbaar in binnenstedelijk gebied of op krappe bouwplaatsen. Voor het transport van volume of lange goederen kan de truck met autolaadkraan worden ingezet als trekker met een uitschuifbare semi-dieplader. De 58Tm autolaadkraan beschikt over een hydraulische flyjib met een gieklengte van 31,5 meter en een 2e mechainische jib (MFA-jib). Hiermee is de totale gieklengte (vlucht) ruim 37 meter en is de haakhoogte meer dan 40 meter! Deze autolaadkraan is ook voorzien van een hydraulische lier.

Wat kost een autolaadkraan met transport?

Onze vrachtwagens met autolaadkranen kunnen per uur, per dag of voor een langere periode worden gehuurd. Neem contact met ons op en wij zorgen voor een passend uurtarief, dagtarief of weektarief.

Veelgestelde vragen

Onze nieuwe aanwinst is niet volledig elektrisch maar wel enorm milieuvriendelijk tegenover andere autolaadkranen. Zo maakt deze gebruik van HVO (Hydrogenated Vegetable Oil). Hiermee reduceren wij 90% CO2 uitstoot in vergelijking met standaard diesel kranen.

Clever heeft een diverse materieelvloot met ieder zijn eigen hijscapaciteit en hijshoogte:

 • 4×2 vrachtwagen met open laadbak en een 18Tm autolaadkraan met flyjib, horizontaal bereik van 25 meter (vlucht) en een verticaal bereik van 28 meter.
 • 6×2 vrachtwagen met open laadbak en een 27Tm autolaadkraan met flyjib, horizontaal bereik van 27 meter (vlucht) en een verticaal bereik van 30 meter.
 • 8×2 vrachtwagen met open laadbak en een 42Tm autolaadkraan met flyjib, horizontaal bereik van meer dan 30 meter (vlucht) en een verticaal bereik van 34 meter.
 • 6×2 vrachtwagen trekker/bakwagen, als trekker met uitschuifbare semi-dieplader en als bakwagen met een demontabele open ballastbak, een 58Tm autolaadkraan met lier, een hydraulische flyjib en een 2e mechanische jib, horizontaal bereik van meer dan 37 meter (vlucht) en een verticaal bereik van 40 meter.

Clever heeft een grote materieelvloot aan autolaadkranen, maar het kan natuurlijk altijd zijn dat een kraan door drukte niet direct leverbaar is. Reserveer uw autolaadkraan, wanneer mogelijk, zo tijdig mogelijk. Zo loopt uw klus geen vertraging op.

Nee helaas niet. Onze autolaadkranen worden uitsluitend bestuurd door onze professionele machinisten. Zo bent u altijd verzekerd van snel en goed werk.

Vanwege onze bijzondere ligging in Limburg, zijn wij gewend om grensoverschrijdend te werken. Wij verhuren onze autolaadkranen dan ook in Duitsland en in België.

Hier helpen wij u natuurlijk graag bij. Het is belangrijk om een aantal zaken helder te hebben. Zo is het belangrijk om te weten wat er gehesen moet worden? Wat de omstandigheden zijn? Wat het gewicht, de afmeting en afstand is en of het een combinatie met transport is. Zo kunnen wij u passende, vrijblijvende en scherpe offerte aanbieden.

Autolaadkraan huren doet u bij Clever BV
Wij zijn dé specialist in autolaadkranen. Neem vrijblijvend contact met ons op om een autolaadkraan met machinist te huren en laat u informeren over alle mogelijkheden. Of vraag direct een offerte aan.
Clever BV